Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Digital tentaövervakning

På en del utbildningar förväntas studenter skriva tentor på distans via något digitalt verktyg som till exempel Inspera eller Canvas. Under en distanstenta kan det hända att du övervakas av tentavakter via ett videoverktyg, oftast Zoom.

Det är alltid viktigt att förbereda sig för en tenta, men om tentan är digital och kanske dessutom på distans blir det extra viktigt. Om du klickar på länkarna här nedanför kommer du till information om hur tentaövervakning på distans kan gå till  vid Lunds universitet och hur du kan behöva förbereda dig. Men tänk på att tentorna kan vara olika upplagda på olika utbildningar och att det alltid är viktigt att dubbelkolla med kursadministratören eller läraren på din egen kurs.

Information om hur du förbereder dig inför en digitalt övervakad tenta 

Frågor och svar om regler för digital övervakning

Information om hur de olika digitala verktygen fungerar i en tentasituation hittar du under Digitala verktyg i menyn. Där finns också en checklista för vad du behöver tänka på inför en digital tenta.

Om du har en funktionsnedsättning kan du ha rätt till extra stöd under tentamen även om den skrivs på distans. Mer information om vad som gäller för dig som har rätt till pedagogiskt stöd under en digital tenta hittar du på länken här nedanför.

Information om pedagogiskt stöd