Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Dokument och ordbehandling

Kanske förväntar sig din lärare att du ska skriva dina uppgifter i Microsoft Word eller att du ska lämna in handskriven text digitalt. Här hittar du information om hur du laddar ner verktyg som hjälper dig att skapa, omvandla och dela dokument. Som student på Lunds universitet har du till exempel gratis tillgång till Microsoft Office 365.

Office 365 

Office 365, det vill säga Word, PowerPoint och Excel till exempel, kan du som är student vid Lunds universitet använda gratis på din egen dator. Klicka på länken nedan för att få information om hur du får tillgång till programmen via ditt studentkonto. 

Såhär laddar du ner Office365 – lu.se

Skanner-appar

Det finns flera olika appar som kan hjälpa dig att omvandla ett foto till ett dokument – till exempel om din Canvas-inlämningsuppgift kräver det. Nedan hittar du ett par exempel på sådana appar. 

Genius Scan hjälper dig omvandla pappersdokument till flersidiga pdf-filer med hjälp av en mobilkamera.  

Genius Scan för iPhone – apps.apple.com

Genius Scan för Android – play.google.com

Office Lens möjliggör att du omvandlar bilder till Pdf-, Word-, PowerPoint- eller Excel-filer. 

Office Lens för iPhone – apps.apple.com

Office Lens för Android – play.google.com

Foto. Två glada studenter som sitter framför en datorskärm och pratar.

Kontakt och support

Kontakta LU ServiceDesk om du behöver teknisk support i våra digitala verktyg.

LU ServiceDesk
servicedesk [at] lu [dot] se
+46 (0)46 222 9000