Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Examination i Inspera

Inspera är ett digitalt verktyg som lärare kan använda för att planera, utforma, genomföra och markera tentor. Den kan användas både för sit-down-tentor för att ersätta traditionell penna och papper samt för tentor som genomförs online.

Pedagogiska hjälpmedel

Inspera ger lärarna valet att tillåta stavningskontroll samt en text-till-tal-programvara. Om du har rätt till sådant stöd, vänligen kontakta din lärare för att fråga om det kommer att ges för din kommande examen i Inspera.

Safe Exam Browser

För vissa tentor i Inspera kommer du att behöva använda Safe Exam Browser, som låser din dator så att du inte kan komma åt andra saker medan du genomför din examen. För mer information om hur du laddar ner Safe Exam Browser och testar att det fungerar, följ guiden nedan:

Studentguide - Inspera Safe Exam Browser (Canvas)

Feedback och betyg

Din lärare kan programmera Inspera för att automatiskt betygsätta din tentamen, och om så är fallet för att ge dig resultatet så snart du har lämnat in det. Tentresultatet kan också meddelas efter tentamen antingen på Inspera eller Canvas. Kontakta din avdelning eller examinator för att ta reda på vad som gäller dig.

Checklista

  • Vet du om du måste använda Safe Exam Browser under din kommande examen?
  • Har du laddat ner Safe Exam Browser-programvaran?
  • Har du provat demo-tentan?
  • Kommer du att övervakas eller inte? 
  • Vad är det som gäller vid fusk?
Två studenter vid en dator. Foto: Unsplash.

Kontakt och support

Studentguide - Inspera

Logga in på Inspera med ditt studentkonto: lund.inspera.com

Om du har någon annan form av tekniska förfrågningar relaterade till dina studier i Lund, vänligen kontakta LU ServiceDesk. 

LU ServiceDesk
servicedesk [at] lu [dot] se
+46 (0) 46 222 9000