Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Examination i QPS

Quality Progress System (QPS) är ett bedömningsverktyg som används av Medicinska fakulteten. Det kan göras flera olika former av bedömningar i QPS, bland annat skriftliga prov, uppsatser, quizzar och färdighetsbedömningar.

Personlig tentamensskod vid skriftligt prov

Vid prov i sal så får du ett kodblad med din personliga kod när du checkar in hos provvakten i provsalen.

Vid prov på distans så mottar du kodbladet och inloggningsinstruktioner via e-post. Avsändare på mailet är Ortrac. Har du inte fått ditt mail, hör av dig till kursadministratören.

Feedback och betyg vid skriftligt prov

Efter genomfört prov har examinatorn möjlighet att skicka olika rapporter till dig som skrivit provet. Det kan t ex vara en kopia på dina svar, de rätta svaren/återkoppling och hur det har gått; hur du presterat inom olika områden på provet, eller bara ditt betyg. Rapporterna skickas vanligtvis till din e-post samt publiceras på ditt konto i QPS under ”Tidigare prov”.

QPS Studentwebb

Information om QPS (Student web - Medicinska fakulteten)

Studentguider

Det finns några studentguider du kan titta på för att bekanta dig med systemet och vad du kan förvänta dig vid tentamen.

Studentguider - QPS (QPS webbsida)

Student app

Ibland sker examinationen via student appen Ortrac Scholar.

Ladda ner Ortrac Scholar (Orzones webbsida) 

 

Två studenter vid en dator. Foto: Unsplash.

Kontakt och support

Om du behöver hjälp eller teknisk support i QPS, vänligen kontakta qps [at] med [dot] lu [dot] se

QPS - Supportsidor (Medicinska fakulteten)

Om du har någon annan form av tekniska förfrågningar relaterade till dina studier i Lund, vänligen kontakta LU ServiceDesk. 

LU ServiceDesk
servicedesk [at] lu [dot] se
+46 (0) 46 222 9000