Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Det finns många lagar och regler, tillsammans med riktlinjer och rekommendationer som utvecklats internt inom universitetet, fakulteten eller institutionen, som styr din utbildning och dina examinationer.

Det viktigaste dokumentet att hålla koll på som student är kursplanen. Enligt 6 kap. 15 § i Högskoleförordningen ska kursplanen innehålla all information du behöver om kursens examinationsformer. Högskoleförordningen kräver också att denna information ska fastställas och finnas tillgänglig i god tid före kursstart. 

Avvikelser från kursplanen

På grund av de rådande omständigheterna kring Covid-19-pandemin, och våra nationella och lokala rekommendationer, har universitetet tagit beslut om att kurs- och utbildningsplaner avseende vårterminen 2021 ska genomföras digitalt i den mån det är nödvändigt. Därför har många kurser behövt ändra den examinationsform som anges i kursplanen. För att säkerställa att denna process sker på ett rättssäkert sätt har varje fakultet tagit fram nya rutiner.

Information om universitetets hantering av Covid-19 och hur det påverkar dina studier (Lunds universitets webbsida)

Senaste informationen om covid-19 på din fakultet (Lunds universitets webbsida)