Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Citera och referera korrekt

För att undvika fusk och plagiering är det viktigt att du alltid anger de källor du använder.

Vilken teknik som används för att citera kan skilja sig åt mellan fakulteter och ämnen och viss mån även inom en fakultet eller ämne.

För att hjälpa dig på traven har biblioteken vid Lunds universitet dels tagit fram material om akademisk hederlighet och referenshantering och dels har universitetet utvecklat två MOOC-kurser i akademiskt skrivande (ett på svenska och ett på engelska). Med hjälp av dessa resurser kan du undvika att hamna i disciplinnämnden för att du inte har citerat på rätt sätt.