Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hälsa och välbefinnande

Det är viktigt för oss att du mår bra under dina studier. Därför har vi samlat några resurser och initiativ på denna sida som vi hoppas kommer att vara till hjälp för dig när du studerar.

Tips för dig som känner oro eller ångest

Studenthälsan erbjuder stöd om du upplever din studiesituation som svår. På deras hemsida hittar du massor av praktiska råd, om stress, oro och nedstämdhet men också om exempelvis sömn, motion och sexuell hälsa.

Studenthälsan (Lunds universitets webbsida)

Studenthälsan erbjuder också samtalsstöd för dig som behöver hjälp vidare, och du kan delta i workshoppar, kurser eller föreläsningar hos dem.

Skapa en ergonomisk arbetsplats

Var och hur du sitter eller står när du studerar, och hur din arbetsplats är utformad, är viktigt för att dina studier ska fungera bra. Genom att klicka på länkarna nedan kan du ta del av råd om ergonomi och praktisk studiemiljö.

Studiemiljö vid studier hemifrån (Lunds universitets webbsida)

Tips om ergonomi (PDF, 200 kB, ny flik)