Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hälsa och välbefinnande

Det är viktigt för oss att du mår bra under dina studier. Därför har vi samlat några resurser och initiativ på denna sida som vi hoppas kommer att vara till hjälp för dig när du studerar och förbereder dig för din kommande tenta.

Tips för dig som känner oro och ångest inför din examination

Studenthälsan erbjuder mycket råd och tips för att stötta dig ifall du upplever din studiesituation som svår eller om du spenderar mycket tid framför din dator. De erbjuder också olika verktyg och samtalsstöd som kan hjälpa dig vidare.  

Tips vid tentaångest (PDF, 362 kB, ny flik)

Studenthälsan (Lunds universitets webbsida)

Din studiemiljö och arbetsplats är viktig inför din kommande tenta

Studenthälsan har också utvecklat några praktiska råd om vad du ska tänka på och hur du kan anpassa din arbetsstation utifrån tips om ergonomi. 

Studiemiljö vid studier hemifrån (Lunds universitets webbsida)

Tips om ergonomi (PDF, 200 kB, ny flik)