Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

På den här sidan hittar du praktiska studieteknik-tips som fungerar antingen du pluggar helt digitalt eller bara delvis digitalt. Klicka på rubrikerna i menyn för att hitta råd om bland annat planering, självdisciplin och grupparbete.

Studieverkstaden

Om du tycker att det känns svårt att bygga upp en bra studieteknik själv kan du boka individuell handledning hos Studieverkstaden. De kan hjälpa dig med strategier för studieteknik, lässtrategier eller skrivprocesser. De kan också ge dig textrespons på din uppsats eller ditt paper.

Boka tid med Studieverkstaden (Lunds universitets webbsida)

Se Studieverkstadens filmer om studieteknik i Canvas

Biblioteken

Biblioteken vid Lunds universitet erbjuder undervisning om informationssökning, källvärdering och referenshantering. Bibliotekarierna lägger upp digitala ämnes- och kursguider, LibGuides, med relevanta databaser och länkar. Du har även möjlighet att boka en bibliotekarie för att få individuell handledning i en informationsfråga.

För studenter som läser distanskurser finns det särskilda låneanvisningar på biblioteken (Biblioteken vid Lunds universitet)