Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studieverkstaden finns för alla studenter vid Lunds universitet. De har som uppdrag att hjälpa dig att plugga bättre, bli säkrare i att tala inför andra och i att skriva akademiska texter.

För att hjälpa dig bemöta de utmaningar som finns när all utbildning sker digitalt har de nu tagit fram tips på vad just du ska tänka på när du strukturerar upp din arbetsvecka och arbetsstation. Detta bygger framförallt på följande tre teman: 

Utöver detta kan du också få stöd i form av skrivarstuga om du skriver uppsats samt lite verktyg och förståelse för hur du kan motarbeta prokrastinering. Mer information om detta hittar du på deras hemsida. 

Tjänster från Studieverkstaden (Lunds universitets webbsida)

Inlärningstips för digital utbildning (Lunds universitets webbsida)

Biblioteken vid Lunds universitet

Biblioteken vid Lunds universitet erbjuder stöd i dina studier i form av undervisning om informationssökning, källvärdering och referenshantering. Bibliotekarierna lägger upp digitala ämnes- och kursguider, LibGuides, med relevanta databaser och länkar. Du har även möjlighet att boka en bibliotekarie för att få individuell handledning i en informationsfråga.

För studenter som läser distanskurser finns det särskilda anvisningar på biblioteken gällande lån (Biblioteken vid Lunds universitet)