Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Testmiljöer för tentor

Inför din tenta kan det vara bra att testa de verktyg du ska använda i förväg så att du kan fokusera på att plugga till tentan och inte behöva oroa dig för tekniken.

Canvas

I Canvas testkurs kan du testa olika quiz och inlämningar hur många gånger du vill. Klicka på länken och välj att gå med i kursen så kommer du åt testerna.

Canvas testkurs – testa inlämningar och quiz (Canvas)

Information om din tenta i Canvas

Studentguide – Canvas (Canvas)

Zoom

Testa att delta i ett Zoom-möte som kräver inloggning för att kontrollera att din inloggning fungerar som den ska. Om du kommer in i rummet så betyder det att det fungerar och att du är redo för ett Zoom-möte där man behöver vara inloggad. Får du problem att komma in finns det en guide med råd och tips kring hur du ska göra för att få inloggningen att fungera.

Testa ett Zoom-rum där du behöver vara inloggad (Lund universitets zoom-inloggning)

Information om din tenta i Zoom

Studentguide – Zoom (Canvas)

Inspera

För dig som ska skriva en tenta i Inspera är det viktigt att du har testat verktyget innan. Här hittar du tester både med och utan Safe Exam Browser – testa det som är aktuellt för just dig.

Testa Inspera inför din tenta (Canvas)

Information om din tenta i Inspera (Insperas webbsida)