Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Padlet är ett verktyg som du kan använda för att skapa digitala anslagstavlor och dela dem med andra användare.

Tavlorna kan användas för att sammanfatta diskussioner eller brainstorma, men också för att samla och strukturera idéer, anteckningar och material. Förutom text kan du exempelvis fästa bilder, filmer eller länkar på en padlet-tavla. Det som framförallt skiljer Padlet från exempelvis whiteboard-funktionen i Zoom eller en fysisk tavla är att alla deltagare kan återvända till tavlan i efterhand och fylla på, ändra eller kommentera. 

Som student på Lunds universitet har du obegränsad tillgång till Padlet. Det innebär att du, förutom att du kan skriva på tavlor som andra har skapat, också själv kan skapa och dela hur många tavlor som helst.

Så här loggar du in i Padlet – canvas.education.lu.se

I Canvas finns en Padlet-guide för lärare som också du som student kan använda för att lära dig mer om de olika funktionerna i Padlet.

Vår Padletguide i Canvas – canvas.education.lu.se

Om du klickar på Galleri inne i Padlet kan du se massor av förslag på hur du kan utforma dina Padlet-tavlor.

Dokumentera och grupparbeta i Padlet

När ni grupparbetar kan ni använda Padlet både som ett ställe att samla ert material på och som ett sätt att dokumentera planering och brainstorming. Du kan skapa en tavla i Padlet med olika frågor och teman som ni sedan kan fylla ut tillsammans, antingen i förväg, under ett möte eller efteråt. Du kan dela tavlan med dina gruppmedlemmar när som helst i processen. Eftersom alla ser vad alla skriver är det ett bra sätt att strukturera frågor och material tillsammans på lika villkor. 

Använd Padlet före, under och efter din muntliga presentation

Ett annat användningsområde är när du ska hålla en muntlig presentation och vill att din publik ska bidra till presentationen på ett smidigt sätt. På en padlet kan publiken till exempel svara på frågor som du förberett eller själva ställa frågor till dig i realtid. Det enda som krävs är att alla har tillgång till internet i en dator eller mobil. Du kan också låta publiken ställa frågor till dig i förväg via en padlet eller skriva in kommentarer efteråt. Då slipper du svara på samma frågor från olika personer vid olika tillfällen.

Många fler tips på hur du kan använda Padlet hittar du i deras egen blogg.

Padlets egen blogg – padlet.blog

Teknisk support

Kontakta LU Servicedesk om du behöver teknisk support i våra digitala verktyg.

Mejl: servicedesk [at] lu [dot] se (servicedesk[at]lu[dot]se)

Studentsupport i Zoom