Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

TimeEdit

TimeEdit är ett schemaläggningsverktyg som används nästan överallt på Lunds universitet. Som student kan du ha stött på verktyget när du har letat efter rätt tid eller sal för olika undervisningsmoment på din utbildning.

På en del kurser finns TimeEdit integrerat i kursytan i Canvas och då är det inte ens säkert att du vet att du använder verktyget eftersom du ser schemat direkt i Canvas. Men det är inte alla utbildningar som använder Canvas och det är inte heller alla som integrerar TimeEdit i Canvas. På sådana kurser kan det hända att du får en länk direkt till ditt schema i TimeEdit. Helt oavsett hur din utbildning väljer att göra kan du alltid använda TimeEdit för din egen planering om du läser en kurs som finns inlagd där.

Hitta scheman

Du kan själv gå in på TimeEdit och leta efter vilket schema som helst – bokningar som görs på universitetet ligger öppna där. Om du vill hitta en bokning i TimeEdit kan du söka på exempelvis kurskoden, kursnamnet eller lokalen som du är intresserad av på länken nedan. Klicka först på den fakultet (alltså den del av universitetet) som du är intresserad av och välj sedan i rullisten vad du vill söka efter: kurs, sal eller något annat. Du hittar de flesta kurser på de flesta ingångar men det kan se lite olika ut beroende på vilka inställningar fakulteten gjort.

Sök scheman i TimeEdit – cloud.timeedit.net/lu/web

Sökfunktionen är framför allt praktisk om du läser flera olika kurser parallellt och vill se dem i samma schema eller om du vill se ungefär hur schemat ser ut för en kurs som du är intresserad av att gå. 

Anpassa scheman

När du har ett schema framför dig i TimeEdit, antingen ett som du själv sökt fram eller ett som du fått en direktlänk till, kan du justera hur och vad du vill se så att du får bättre överblick och så att schemat passar så bra som möjligt för din personliga planering.

Under Anpassa i menyn kan du exempelvis välja om du vill se ett grafiskt schema eller en lista. Du kan också öka textstorleken eller färglägga schemat så att exempelvis olika kurser eller olika lokaler får olika färg. Genom att trycka på datumen på menyraden kan du ändra vilken period TimeEdit visar dig schema för och under Filter kan du ställa in om du vill se schema för bara en särskild studentgrupp eller en särskild typ av undervisningsaktivitet.

Spara scheman

När du har skapat ett schema som passar dina syften kan du välja att spara det på olika sätt. Det allra enklaste är att spara länken till ditt personliga schema, antingen som ett bokmärke i din webbläsare eller kopierad till dina anteckningar. Då kan du klicka fram schemat när du vill utan att behöva göra alla anpassningar igen, förutsatt att du har tillgång till internet.

Du kan också välja att prenumerera på schemat i ett kalenderverktyg (som exempelvis iCal, Microsoft Outlook eller Googles kalender). Då uppdateras schemat i din kalender automatiskt om utbildningen gör en ombokning eller ställer in ett pass. När du trycker på Prenumerera kan du välja i rullisten om du vill prenumerera några veckor i taget eller om du vill ställa in en längre period. Tänk på att bokningarna så småningom försvinner från din kalender, när de tas bort från TimeEdit – det kan vara bra att veta om du vill kunna gå tillbaka i din kalender senare.

Slutligen kan du också ladda ner schemat till ett kalenderverktyg och använda det som grund för din studieplanering. Du kan till och med ladda ner schemat som ett pdf- eller excel-dokument så att du antingen kan spara det som en fil eller skriva ut det och använda som en fysisk kalender. Den stora nackdelen med det gentemot att prenumerera är att du laddar ner en statisk version av schemat som inte uppdateras. Du kan alltså behöva hålla koll på eventuella uppdateringar från din utbildning. Fördelen är dock att du kan ändra hur du vill i bokningarna i din egen kalender. 

På länken nedan finns en film som visar hur några olika funktioner i TimeEdit ser ut.

Se en film om att anpassa och ladda ner sitt schema – lu.instructuremedia.com

Teknisk support

Kontakta LU Servicedesk om du behöver teknisk support i våra digitala verktyg.

Mejl: servicedesk [at] lu [dot] se (servicedesk[at]lu[dot]se)

Studentsupport i Zoom