Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studio är ett verktyg för att skapa eller hantera video- och ljudfiler direkt i Canvas. 

Kanske använder dina lärare Studio för att integrera video som en del av undervisningen i Canvas men du som är student kan också själv använda Studio för att skapa eller ladda upp filmer. Kanske blir du till och med ombedd att spela in en video som en del av examinationen på en kurs. 

Spela in en video i Studio 

Med hjälp av Studio kan du spela in en video genom att filma dig själv, spela in din skärm eller spela in ljud. I Studio finns också enkla redigeringsverktyg. När du har skapat en inspelning är det lätt att ladda upp den som en inlämningsuppgift. Du kan också ladda upp en video i Studio och sedan dela eller bädda in den på andra lärplattformar, på webbplatser eller på bloggar. Mer information om hur du går till väga när du ska använda Studio hittar du i studentguiden. 

Studioguiden i Canvas – canvas.education.lu.se

Spela in en video i Zoom och ladda upp i Studio 

Som student vid Lunds universitet har du tillgång till och kan använda dig av Zoom på samma sätt som dina lärare. Det innebär i praktiken att du kan starta egna möten och spela in dem – antingen tillsammans med andra eller ensam. Det är ett alternativ till Studio som är särskilt bra om du har en gruppinlämning som kräver inspelning eftersom ni kan vara flera i ett Zoom-rum samtidigt som ni spelar in. 

När du har sparat din inspelning på din dator är det lätt att ladda upp den i ditt Studio-bibliotek i Canvas och sedan använda det på samma sätt som ett material du spelar in direkt i Studio. 

Studioguiden – canvas.education.lu.se

Zoomguiden – canvas.education.lu.se

Spela in en video med mobil och ladda upp i Studio 

Du kan också använda Studio i mobilen. Via Canvas-appen kan du spela in videor direkt till Studio med mobilkameran.

Se videon om hur du spelar in direkt i Studio med mobilkameran – canvas.education.lu.se

Teknisk support

Kontakta LU Servicedesk om du behöver teknisk support i våra digitala verktyg.

Mejl: servicedesk [at] lu [dot] se (servicedesk[at]lu[dot]se)

Studentsupport i Zoom