Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Verktyg för digitala tentor

På den här sidan hittar du digitala verktyg som används på några utbildningar vid Lunds universitet men som universitetet inte har några generella guider för. I de fall det finns öppna guider från utbildningarna som använder verktygen länkar vi till dem.

DigiExam

Med hjälp av DigiExam kan du använda din egen dator för att skriva en tenta helt digitalt. På Lunds universitet är det framförallt utbildningar inom juridik som använder DigiExam för digitala tentor. Fråga din lärare om instruktioner om du behöver använda DigiExam.

Peergrade

Peergrade är en extern applikation till Canvas som kan användas för kamratgranskning. Peergrade används för närvarande bara på kurser på Ekonomihögskolan. Fråga din lärare om instruktioner om du behöver använda Peergrade.

Respondus

Respondus Lockdown-browser används för övervakning av tentor. Respondus används för närvarande bara på kurser som genomförs på LTH. Fråga din lärare om instruktioner om du behöver använda Respondus.

QPS

QPS (Quality Progress System) är ett verktyg som används för bedömning, systematisk återkoppling och kvalitetssäkring på medicinska och vårdvetenskapliga utbildningar vid Lunds universitet. Du kan läsa mer om QPS och bekanta dig med systemet i studentguiden som du hittar på länken nedan.

Information om QPS på Medicinska fakulteten – qps.education.lu.se

Teknisk support

Kontakta LU ServiceDesk om du behöver teknisk support i våra digitala verktyg.

LU ServiceDesk
servicedesk [at] lu [dot] se (servicedesk[at]lu[dot]se)
+46 (0)46 222 9000