Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rättigheter och skyldigheter

Studenträttigheter kan handla om studentinflytande, studenternas arbetsmiljö och mycket annat. Detta gäller även din examination som du kan läsa mer om i kapitel 5 i Rättighetslistan.

I samråd med alla studentkårer och fakulteter har rektor vid Lunds universitet beslutat om Rättighetslistan – Lunds universitets studenters rättigheter och ansvar. I detta dokument kan du hitta information om de regler och förordningar som gäller vid examination (sektion 5). Notera dock att det kan finnas undantag från detta dokument på fakultetsnivå. 

Rättighetslistan – Lunds universitets studenters rättigheter och ansvar (PDF, 5 MB, ny flik)

Beslut om undantag för Lunds tekniska högskola, LTH (PDF, 228 kB, ny flik)

Synpunkter på dina studier

Om du är missnöjd med något i din studiesituation bör du i första hand vända dig direkt till den eller de personer som frågan berör och i andra hand till ansvarig prefekt på institutionen. På nedan länk kan du läsa mer om vart du kan vända dig vid behov av stöd och hjälp med studierelaterade problem.

Stöd vid problem i din studiesituation (Lunds universitets webbsida)

Diskriminering och trakasserier

Lunds universitet accepterar inte trakasserier och sexuella trakasserier. Här finns information om vad du kan göra om du som student skulle utsättas för, eller se något som du uppfattar som, trakasserier eller sexuella trakasserier.

Trakasserier och sexuella trakasserier (Lund universitets webbsida)

Studentombudet

Du kan alltid vända dig till din kår när du har stött på ett studierelaterat problem.

Studentombudet vid Lunds universitets Studentkårer (Studentombudets webbsida)